Velenosi Querciantica Visciole


Prijs per stuk
€ 14,50

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Marche
Producent: Velenosi Vini
Druivenras: Lacrima de Moro
Inhoud: 0,5 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: fruitig zoet
Afsluiting: Natuurkurk

Velenosi Querciantica Visciole

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De kleur is vrij fel gekleurd. De geur is vol en fris. De smaak is heerlijk levendig zoet, met de aroma's van verse kersen en bramen. Door zijn prachtige zoet-zuur balans is deze wijn zeer geschikt bij desserts op basis van fruit. Daarnaast combineert hij ook verrassend goed bij chocolade.

Velenosi is een ambitieus kwaliteitshuis uit Marche, gelegen in de kuit van de Italiaanse laars, aan de Adriatische kust. Het is 25 jaar geleden opgericht door Angela en Ercole Velenosi. Ondanks de relatief korte periode dat ze actief zijn in de wijnbouw, heeft hun passie voor het vak hun snel doen leren. Zij maken een range wijnen van voornamelijk lokale druivenrassen, afkomstig van ca 100ha wijngaard. Het is een modern bedrijf met oog voor kwaliteit op alle vlakken.

Deze bijzondere wijn is gemaakt van Lacrima de Moro druiven en wilde zure kersen. Van deze kersen maakt men een siroop door de kersen deels te kneuzen en ze een aantal dagen in suiker te laten weken. De zoet-zure siroop die hier het resultaat van is wordt toegevoegd aan de droge wijn Lacrima-wijn. Hierdoor komt de vergisting opnieuw op gang, totdat de wijn een alcoholgehalte van 14,5% bereikt heeft. Het resultaat is een krachtige, fruitige wijn, die door de resterende suikers uit de kersensiroop fris-zoet is.