Velenosi Brecciarolo


Prijs per stuk
€ 10,95

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Marche
Producent: Velenosi Vini
Druivenras: Montepulciano, Sangiovese
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: krachtig & kruidig
Afsluiting: Natuurkurk

Velenosi Brecciarolo

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Volle rijke wijn met een diepe robijnrode kleur. De geur heeft een mooi parfum van rijp donker fruit en specerijen, zoals nootmuskaat en een klein tikje vanille. In de mond is de wijn lekker vol en sappig. De combinatie van rijp fruit en kruidigheid komt ook in de smaak terug. Zachte, rijpe tannines en ingetogen, maar duidelijke zuren voor een goede balans en complexiteit, ook in de aangename afdronk.

Velenosi is een ambitieus kwaliteitshuis uit Marche, gelegen in de kuit van de Italiaanse laars, aan de Adriatische kust. Het is 25 jaar geleden opgericht door Angela en Ercole Velenosi. Ondanks de relatief korte periode dat ze actief zijn in de wijnbouw, heeft hun passie voor het vak hun snel doen leren. Zij maken een range wijnen van voornamelijk lokale druivenrassen, afkomstig van ca 100ha wijngaard. Het is een modern bedrijf met oog voor kwaliteit op alle vlakken.

In de eerste helft van oktober worden de druiven voor deze wijn handmatig geoogst. Omdat het dan vaak erg warm is, worden de druiven gekoeld vervoerd. Dit doen ze om te voorkomen dat de druiven vroegtuidig beginnen te gisten. Deze belangrijke fase in het vinificatie-proces mag pas in de wijnkelder en onder voortdurende controle van de wijnmaker plaatsvinden.