Vegas 3


Prijs per stuk
€ 9,75

Wijngegevens

Land: Spanje
Streek: Ribeira Del Duero
Producent: Avelino Vegas S.A.
Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: zwoel
Afsluiting: Natuurkurk

Vegas 3

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Dikke rode kleur. De geur is vol rijpe pruimen, bramen en zwarte bessen, met daarbij een hint van zoethout. De smaak is ongecompliceerd sappig in de aanzet, barstensvol fruit en kruiderij. In tweede instantie komt de structuur van tannines en zuren daar goed bij. Een toegankelijke, maar complete wijn is het resultaat.

Bodega Avelino Vegas is in 1950 opgericht en bevindt zich in Segovia, in de grote provincie Castilla Y Leon. De wijngaarden van Avelino Vegas, totaal 150 ha, liggen verdeelt over de D.O.'s Rueda voor de witte wijnen en Ribeira del Duero voor de rode wijnen.

Hoewel de wijngaarden voor de Vegas 3 binnen de grenzen van de D.O. Ribeira del Duero liggen, mag deze wijn toch niet deze herkomstbenaming dragen. Daarvoor is het noodzakelijk dat de wijn gemaakt is van 100% tinto fino, oftewel tempranillo. Voor de Vegas 3 zijn echter ook de druivenrassen cabernet sauvignon en merlot gebruikt, zodat er niks anders op zit dan de wijn te bestempelen als Vino de la Tierra (IGP) Castilla Y Leon.