Lungarotti Torre di Giano Il Pino


Prijs per stuk
€ 23,50

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Umbria
Producent: Lungarotti
Druivenras: Grechetto, Trebbiano, Vermentino
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: aromatisch, droog
Afsluiting: Natuurkurk

Lungarotti Torre di Giano Il Pino

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Witte wijn met een mooie structuur, evenwichtig en elegant. De neus heeft bloemige noten met wat kruidigs en delicate hints van vanille. De smaak is fruitig en geurig met een lange persistentie in de afdronk en tegelijkertijd gebalanceerd met verfrissende zuren.

Lungarotti is één van de beeldbepalende wijnbedrijven van Umbrië. Tot de jaren 1960 was deze provincie in Midden-Italië vooral bekend om de eenvoudige, droge witte wijn uit Orvieto. Het was Dr. Giorgio Lungarotti die liet zien dat er in de omgeving van het stadje Torgiano ook uitstekende rode wijnen geproduceerd konden worden. Hiermee heeft hij aan de basis gestaan van de DOC Torgiano (1968, ook voor wit) en DOCG Torgiano Riserva (1990). Voor de rode wijnen speelt Sangiovese de hoofdrol, net als in Toscane. Voor de witte wijnen zijn het vooral Grechetto, Vermentino en Trebbiano, vaak in assemblage met elkaar.

Na een korte maceratie bij lage temperatuur wordt 1/3 van de most gefermenteerd in houten vaten waar het nog 4-6 maanden rijpt op de gistcellen; de resterende 2/3 worden in plaats daarvan gefermenteerd in staal. Na het assembleren van de wijn gebotteld en gerijpt voor een lange tijd in fles.