Artifiche Sauvignon Blanc


Prijs per stuk
€ 7,65

Wijngegevens

Land: Chili
Streek: Maule Valley
Producent: Sol de Andes
Druivenras: Sauvignon Blanc
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: fris & fruitig
Afsluiting: Schroefdop

Artifiche Sauvignon Blanc

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Licht van kleur en in de neus veel citrus. Een zeer aanspreekbare Sauvignon met een frisse, schone, kruidachtige neus, helder en sappig in de mond, met tropische vruchten en citrus op de voorgrond.

Dit is een wijnbedrijf met een filosofie die gericht is op eerlijke wijnen, geproduceerd met respect voor de natuur. Voor Chileense begrippen is dit een klein wijnhuis met 150 ha eigen wijngaarden die gelegen zijn aan de voet van de Andes, in het wijngebied Maule Valley (260 km ten zuiden van de hoofdstad Santiago de Chili. Maule Valley is goed voor 30% van de totale Chileense wijnproductie. Ook deze wijnmaker is zich er goed van bewust dat de natuur zijn grootste vriend is. Daarom worden de wijngaarden met respect bewerkt. Minimale hoeveelheden bestrijdingsmiddellen en zeer beperkte bemesting. De aanvoer van water is geen probleem, dat sijpelt zo uit de Andes de wijngaard in. De zomer is droog en warm, maar niet te heet, de nachten zijn lekker koel. Kijk, daar houden druiven nou van

Arbeid is in Chili niet duur, dus is het nog steeds rendabel om handmatig te plukken, wat natuurlijk de kwaliteit van de oogst ten goede komt.