Domaine La Croix St Laurent Sancerre


Prijs per stuk
€ 16,25

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Sancerre
Producent: Joel Sylvie Cirotte
Druivenras: Sauvignon Blanc
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: strak droog
Afsluiting: Natuurkurk

Domaine La Croix St Laurent Sancerre

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Deze Sancerre is mooi lichtgeel van kleur met een zacht groene zweem. De geur staat als een kolom boven het glas. Vers gemaaid gras, buxus en tonen van citrus en groene appel. De smaak bouwt zichzelf in de mond op, van ingetogen naar uitbundig. Na een slok is je mond helemaal schoon en je kunnen je smaakpapillen de wereld weer aan. De afdronk is door de heerlijke frisse zuren spatzuiver. Een mooie, brandschone wijn die de reputatie van Sancerre volledig waar maakt.

Sancerre is een wijnstadje met een grote reputatie. Het is samen met het nabij gelegen appellatie Pouilly Fumé verantwoordelijk voor de productie van dé klassieke Sauvignon Blanc-wijnen. De wijngaarden hiervoor liggen op de kalkrijke oevers van de Loire. Vlakbij Sancerre ligt een klein dorpje Bue. Als je de provinciale weg afdraaid vereist het wat vakkundig stuurwerk om de wijnmakerij van de familie Cirotte te bereiken. Tijdens één mijn eerste bezoeken reden de tractors met volle aanhangers vers geplukte druiven af en aan, maar de trotse Joel maakte graag wat tijd vrij om ons zijn wijn te laten proeven.

Sancerre is vooral beroemd om zijn witte wijnen van Sauvignon Blanc. Andere witte druivenrassen zijn niet toegestaan. Naast witte wijn wordt er ook rosé en rode wijn geproduceerd. De enige toegestane druif voor deze wijnen is de Pinot Noir.