Nomad Cabernet Sauvignon


Prijs per stuk
€ 7,50

Wijngegevens

Land: Roemenië
Streek: Dealu Mare
Producent: Aurelia Visinescu
Druivenras: Cabernet Sauvignon
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: soepel fruitig
Afsluiting: Natuurkurk

Nomad Cabernet Sauvignon

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Volle, robijnrode kleur. In de neus geeft de wijn mooie fruitaroma's van zwarte bessen en bramen aangevuld met een klein beetje kruidigheid. Van onrijpe paprika-tonen is geen spoor te bekennen. De rijpe indruk die het aroma geeft, wordt in de smaak volledig waargemaakt. Sappig, donker fruit speelt de hoofdrol, terwijl de voor cabernet sauvignon zo kenmerkende zuren en tannines de wijn juist voldoende structuur geven. Wat een aantrekkelijk, compleet glas wijn!

Domeniile Sahateni is in 2003 opgericht. Het dorpje Sahateni ligt centraal in Roemenië, ongeveer 100 km ten noorden van Boekarest. Het wijngebied heet Dealu Mare en is één van de belangrijkste van het land, zowel in kwaliteit als in kwantiteit. De combinatie bodem- klimaat is optimaal te noemen. De Hellingen van de Karpaten bieden bescherming en geven de druivenstokken een perfecte bezonning. De Zwarte Zee heeft hier duidelijk invloed op de temperatuur en luchtvochtigheid. De eigenaren Steve Cacenco en Aurelia Visinescu hebben een flink kapitaal in een gloed nieuwe wijnmakerij geïnvesteerd, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard. Het resultaat is een moderne, goed uitgeruste wijnmakerij, direct gelegen tussen de wijngaarden, Aurelia is verantwoordelijk voor de wijn. Na haar opleiding tot Oenoloog heeft ze de stap naar de Nieuwe Wereld gemaakt.. Gedurende 16 jaar heeft zij ervaring opgedaan in Australië, Nieuw Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika. Voor ons komen hier dan ook twee werelden bij elkaar. Enerzijds de oude wijngaarden en anderzijds de moderne manier van wijn maken. Voor ons is dit echt de brug tussen Oude en Nieuwe Wereld.

Wijnland Roemenië is in Nederland vrij onbekend, terwijl de wijncultuur hier al meer dan 3000 jaar geleden door de Grieken naar toe is gebracht. In volume staat het land op de 6de plaats binnen Europa. In vroeger jaren werden er voornamelijk zoete wijnen geproduceerd van inheemse druiven, maar tegenwoordig staan er ook veel internationale rassen aangeplant. Met de komst van het communisme in de twintigste eeuw is de rijke wijncultuur volledig in verval geraakt. De boeren maakten gezamenlijk wijn, die gegarandeerd door de staat werd afgenomen. Geen enkele economische prikkel om iets goeds te maken dus, Maar sinds de val van het communisme zijn de wijngaarden weer in private handen. De open markt maakt dat er weer stimulans is om goede wijnen te maken en dat is zeer bevorderlijk voor de kwaliteit. In ieder geval bij de wijnen van Aurelia!