Minius Godello


Prijs per stuk
€ 11,50

Wijngegevens

Land: Spanje
Streek: Monterrei
Producent: Adegas Valmiñor
Druivenras: Godello
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: fruitig droog
Afsluiting: Natuurkurk

Minius Godello

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Minius is een lichtgele en lichte wijn met groene nuances. In de neus vallen de citrus- en bloemige aroma's op, samen met tonen van wit fruit en kruiden zoals venkel. Soepele en elegante smaak, samen met de zuren en een frisse en aanhoudende afdronk.

Adegas Valmiñor, opgericht in 1997, is gelegen aan de monding van de rivier Miñor in Gallicië, Noord-west Spanje. De regio is gekenmerkt door Keltische nederzettingen langs de zeekliffen en op de schiereilanden. Valmiñor heeft 35ha aan eigen wijngaarden en met een selectie van terroir en fruit en het gebruik van de nieuwste technologieën, worden er karakterwijnen geproduceerd.

Tot enkele jaren gelden stond Galicië als wijnregio nauwelijks op de kaart, de wijn werd vooral in de regio zelf gedronken. Daar is de afgelopen jaren verandering in gekomen. Tegenwoordig staat Galicië voor modern, fris en aromatisch wit. Dat komt vooral door nieuwe wetgeving die het gebruik van kwaliteitsdruiven voorschrijft. In het kleine DO Monterrei zijn ruim 30 bodega's gevestigd, die vooral witte wijn maken.