Lombardo Bianco d'Altura


Prijs per stuk
€ 13,25

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Sicilia
Producent: Tenuta Lombardo
Druivenras: Catarratto
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: elegant complex
Afsluiting: Natuurkurk

Lombardo Bianco d'Altura

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Mooi licht van kleur met groene accenten. In de geur veel tonen van perzik. Elegant glas wijn met zowel frisse als rijpe tonen, en typisch voor de druif een licht bittere afdronk.

Tenuta Lombardo ligt in het hart van Sicillië; en is eigendom van drie broers; Salvatore, Gianfranco en Roberto. Hun wijngaarden liggen op afstand van de zee, op een hoogte van 650 meter. Door de afstand van de zee heeft het gebied een warm klimaat met veel zonuren. De hoogte zorgt s'nachts voor voldoende afkoeling van de druiven en dus meer zuren in de wijn. Dit deel van Sicillië heeft een kalkrijke bodem die zorgt dat het water gedurende het droge seizoen goed wordt vastgehouden.

De drie broers Salvatore, Gianfranco en Roberto hebben het wijnhuis in 2006 overgenomen van hun vader, die eerst al zijn druiven verkocht aan andere wijnhuizen in de omgeving. Sinds het in handen is van de broers houden ze al hun fruit zelf om wijn te produceren. Het wijnhuis werkt met inheemse druiven afkomstig uit de omgeving zoals de Catarratto en Nero d'Avola. De Catarratto is de op twee na meest aangeplante witte druif van Italië, en groeit alleen maar op Sicilië. De druif werd het meeste gebruikt voor de productie van Marsala, maar wordt steeds meer gebruikt voor het maken van frisse witte wijnen met een heel eigen karakter.