Le Montalus Blanc


Prijs per stuk
€ 6,95

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Cote de Thau
Producent: Cave de Pomerols
Druivenras: Colombard, Terret
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: fris & fruitig
Afsluiting: Schroefdop

Le Montalus Blanc

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Deze bleek-gele wijn heeft een lichtvoetige en superfrisse geur, waarin naast subtiel bloemige aroma's, vooral citrus goed te herkennen is. In de mond geeft de wijn dezelfde fruitige aroma's, aangevuld met dorstlessende zuren, die voor een schone en droge afdronk zorgen. Een lichte, verfrissende die het perfect doet in het zonnetje met een salade 'fruit de mer' Gemaakt van 50% Colombard en 50% Terret

Le Montalus wordt gemaakt door de coöperatie van het dorpje Pomerols, in het hart van de Languedoc-regio. De Montalus-serie kenmerkt zich door een moderne smaak die volledig strookt met de wensen van de huidige wijnconsument. Optimaal drinkplezier voor een perfecte prijs.

De druiven Colombard en Terret zijn van oudsher druiven die vooral voor de productie van wijndestillaten (zoals Cognac en Armagnac) en de versterkte wijn Vermouth gebruikt werden. De reden hiervoor was dat deze druiven met de traditionele manier van wijnmaken, vrij neutrale en vlakke wijn gaven. Met de moderne manier van wijnmaken, is men in het zuiden van Frankrijk in staat om hier frisse en geurige wijn van te maken, vaak voor aantrekkelijke prijzen.