Kangarilla Road Shiraz


Prijs per stuk
€ 15,95

Wijngegevens

Land: Australië
Streek: Mc Laren Vale
Producent: Kangarilla Road Winery
Druivenras: Syrah
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: krachtig & kruidig
Afsluiting: Schroefdop

Kangarilla Road Shiraz

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De kleur is diep donkerrood met een glanzende granaat tint. De geur is rijk en diep met aroma's van rijpe zwarte kersen en pittige kruiden. Vanaf de aanzet is de smaak goed geconcentreerd waarbij fruit, specerijen en goed geïntegreerd hout een mooi geheel met elkaar vormen. Rijpe tannines en opmerkelijke zuren geven de wijn een goede ruggengraat en een heerlijke afdronk.

Kangarilla Road is gelegen in McLaren Vale, een wijngebied in South Australie, ca 40 km ten zuiden van Adelaide. McLaren Vale heeft een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en gematigde winters. De wijngaarden van Kangarilla Road liggen tot zo'n 10 km van de kust. Hierdoor profiteren de druiven maximaal van de verkoelende zeewind die in de middag opsteekt, als de zon op z'n heetst is. De druiven rijpen zo veel geleidelijker dan in veel andere, meer landinwaarts gelegen Australische wijngebieden. Relatief elegante wijnen, met veel smaak en finesse zijn het resultaat.

Deze wijn is een regionale mix van verschillende McLaren Vale wijngaarden. Houtrijping gedurende 16 maanden, waarbij 25% van de wijn in nieuwe Frans en Amerikaans eikenhout gelagerd wordt en de resterende 75% in 1 tot 4 jaar oude vaten.