Idiom Rhone Style Blend


Prijs per stuk
€ 26,50

Wijngegevens

Land: Zuid-Afrika
Streek: Stellenbosch
Producent: Bottega Family Wines
Druivenras: Mourvèdre, Syrah, Viognier
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: vol & krachtig
Afsluiting: Natuurkurk

Idiom Rhone Style Blend

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Donkerpaars en intens van kleur. In de geur domineert de volle rijpheid van zoet, zwart fruit, aangevuld met kruidige tonen van laurierdrop. Bij zo'n geur verwacht je een indrukwekkende smaak, en die krijg je ook: vol, geconcentreerd sap en een krachtige onderliggende struktuur van zuren en tannines die de wijn heel veel pit geeft. ca 85% Shiraz, 13% Mourvoudre en 2% Viognier

De van oorsprong Italiaanse familie Bottega is actief in twee Zuid-Afrikaanse wijnstreken: Stellenbosch en Hermanus. In het warme en droge Stellenbosch staan de wijngaarden voor de Idiom-serie. Deze prestigieuze serie wijnen vertegenwoordigt enerzijds het klassieke Stellenbosch, met een aantal fraaie blends in de stijl van Bordeaux, Rhone en de Kaap. Anderzijds tonen ze trots hun Italiaanse roots met een paar indrukwekkende cepagewijnen van de druiven Sangiovese en Zinfandel. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: hun direct herkenbare en aansprekende klasse.

Deze wijn is gemaakt ca 85% Shiraz en ca 13% Mourvédre, een blend die je ook in de Zuidelijke Rhone vallei (Gigondas, Chateauneuf du Pape) aan kan treffen. Opmerkelijk is het kleine beetje witte Viognier dat in deze wijn zit. Ook dat is een gebruik dat van oudsher in de Franse Rhone-wijnen toegepast werd.