Idiom Cape Blend


Prijs per stuk
€ 26,50

Wijngegevens

Land: Zuid-Afrika
Streek: Stellenbosch
Producent: Bottega Family Wines
Druivenras: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Pinotage
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: krachtig & kruidig
Afsluiting: Natuurkurk

Idiom Cape Blend

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Een fluweelzachte weelderige wijn gemaakt met de Kaapse druif Pinotage, aangevuld met nobele Bordeaux-rassen. Indrukwekkende, multi-gelaagde aroma's van rijpe frambozen, kersen en chocolade taart. Fluweelzachte tannines en levendige afdronk completeren deze imposante wijn.

De van oorsprong Italiaanse familie Bottega is actief in twee Zuid-Afrikaanse wijnstreken: Stellenbosch en Hermanus. In het warme en droge Stellenbosch staan de wijngaarden voor de Idiom-serie. Deze prestigieuze serie wijnen vertegenwoordigt enerzijds het klassieke Stellenbosch, met een aantal fraaie blends in de stijl van Bordeaux, Rhone en de Kaap. Anderzijds tonen ze trots hun Italiaanse roots met een paar indrukwekkende cepagewijnen van de druiven Sangiovese en Zinfandel. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: hun direct herkenbare en aansprekende klasse.

De term Cape Blend wordt gebruikt voor blends van Bordeaux druiven zoals Cabernet en Merlot, aangevuld met de Kaapse Pinotage. In dit geval speelt deze laatste zelfs de hoofdrol: Pinotage (43%), Cabernet sauvignon (36%), Merlot (14%), Petit verdot (7%)