I Sodi Chianti Classico Riserva Magnum


Prijs per stuk
€ 48,40

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Toscana
Producent: I Sodi
Druivenras: Canaiolo, Sangiovese
Inhoud: 1,5 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: rijk complex
Afsluiting: Natuurkurk

I Sodi Chianti Classico Riserva Magnum

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Robijnrood van kleur. In de neus wat rokerigs zoals tabak en rijp rood fruit. De smaak is vol, met elegante tannines en wat zoethout, en veel rood fruit. De afdronk is lang en aanhoudend.

I Sodi is een wijngoed in het dorpje Gaiole, gelegen tussen Florence en Siena, in het hart van het Chianti Classico gebied. Andrea Casini is momenteel de drijvende kracht, zowel in de wijngaard als in de kelder. De wijnboerderij "I Sodi" is gelegen in het hart van de Chianti Classico tussen de beboste heuvels halverwege tussen het dorp van de "Monti" en het kasteel van "Brolio" in een gehucht genaamd "S. Marcellino". Het werd gebouwd in 1893. De naam "I Sodi" "Harde bodem" waarschijnlijk voort uit het feit dat het huis staat op een steenachtige grond welke is niet bewerkt. Het huis is gebouwd in de typische lokale architectuur met een "loggia" met bogen en een loft of duiventil waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de "Crete Senesi" en verder op de "Monte Amiata".

Naast Sangiovese gebruikt Andrea ook altijd een beetje Canaiolo voor zijn Chianti Classico. De exacte verhouding kan van jaar tot jaar iets verschillen, maar zit meestal rond de 90% Sangiovese en 10% Canaiolo. Voor de Riserva is maar 5% Canaiolo gebruikt. De Riserva wordt alleen in de beste jaren geproduceerd en krijgt een houtrijping van 16-18 maanden in kleine vaten. Voordat de wijn op de markt komt rijpt deze nog 9 maanden na op de fles.