Ferghettina Franciacorta Milledi


Prijs per stuk
€ 34,25

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Lombardia
Producent: Ferghettina
Druivenras: Chardonnay
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: elegant complex
Afsluiting: Muselet

Ferghettina Franciacorta Milledi

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Deze Franciacorta heeft een mooie strogele kleur. Elegante tonen van citrus en mineraliteit, met een fijne mousse en en lange afdronk.

De Franciacorta regio is gelegen in Lombardije, Italië, aan het Iseo meer. De regio is uniek door een geografisch toeval: het ligt direct aan de monding van de Val Camonica, en heeft een kalkrijke bodem. De ligging aan het meer zorgt ervoor dat de zomers minder heet zijn, en de winters minder streng. Alle mousserende DOCG wijnen worden volgens de Metodo Classico geproduceerd zoals deze is ontwikkeld in de Champagne in Frankrijk.

Franciacorta wordt in verschillende stijlen geproduceerd, maar de meest bekende is de Brut. Dit is een droge wijn met tussen de 7 en 12 gram restsuiker in de fles, en heeft een minimale tweede fermentatie op fles van 18 maanden gehad. De Milledì van Ferghettina heeft een fermentatie van 36 maanden op fles gehad. De naam, Milledì, betekent 1000, en verwijst naar 1000 dagen fermentatie. De Milledì heeft een speciale fles, met een platte bodem en piramide-vorm, dit heeft tijdens de tweede fermentatie gezorgd dat de wijn meer contact had met de overgebleven gistcellen in de wijn. Het resultaat is een nog complexer glas met veel aroma.