Elephant in the Room Jumbo Chardonnay


Prijs per stuk
€ 11,50

Wijngegevens

Land: Australië
Streek: Limestone Coast
Producent: Elephant in the Room
Druivenras: Chardonnay
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: vol & rijk
Afsluiting: Schroefdop

Elephant in the Room Jumbo Chardonnay

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Strogeel van kleur met in de neus witte perzik en romigheid. In aanzet gelijk aanwezig, met veel tonen van tropisch fruit. Het is een aangenaam zacht, mondvullend glas met voldoende zuren en een lichte houttoets. Door de nog aanwezige zuren is het glas mooi in balans met een droge afdronk.

De Limestone Coast is een wijngebied in het zuiden van Australië, en zoals de naam al zegt met een terroir rijk aan kalksteen. In het kleine district Padthaway is de temperatuur vrij constant met veel zonuren. De wijnen van Elephant in the Room worden allemaal gemaakt door wijnmaker Corey Ryan.

De wijnen van Elephant in the Room zijn over het algemeen vol en expressief, met een heel eigen label. De producent wil zich niet aan de laatste mode houden, maar de consument wel alles geven door volle, mondvullende wijnen te maken die plezierig te drinken zijn. De druiven worden met de hand geplukt, waarna de vinificatie plaatsvindt in grote roestvrijstalen tanks. Hierna vindt er 15 dagen op vaten een “Sur-Lie” rijping plaats, en vervolgens rijpt de wijn op gebruikt Frans eiken. In dit proces krijgt de wijn ook nog een malolactische gisting. Dit zorgt voor romigheid en complexiteit.