Domaine de Nugues Fleurie


Prijs per stuk
€ 14,50

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Beaujolais
Producent: Domaine de Nugues
Druivenras: Gamay
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: elegant fruitig
Afsluiting: Natuurkurk

Domaine de Nugues Fleurie

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De mooie licht rode kleur bevat wat paarse impressies. De zeer elegante geur doet denken aan vers zomerrood fruit zoals framboos, aardbei en aalbessen. De smaak is heerlijk fris, puur en heeft absoluut diepte. De afdronk is erg plezierig, zacht met heel veel frisse fruittonen. Zachte zuren en tannines geeft de wijn een prettige bite.

De familie Gelin is in 1976 in het bezit gekomen van Domaine des Nugues. Het is gelegen in het dorpje Lancié, in het noorderlijke deel van de Beaujolais. In totaal bezitten zij 28.8 ha wijngaard verspreid over een gebied ten zuidoosten van Fleurie en Morgon. Naast Beaujolais-Villages maakt dit huis twee cru's: Fleurie en Morgon. In al zijn wijnen speelt de Gamay-druif de hoofdrol. Dit geldt niet alleen voor de wijnen van Des Nugues, maar natuurlijk voor de gehele Beaujolais.

Fleurie is een van de 10 dorpen die gerekend worden tot de Cru's van de Beaujolais. Samen met Morgon en Moulin-a-Vent is dit misschien ook wel meest bekende. Alle cru's liggen bij elkaar in het noordelijke deel van Beaujolais. Hier komt de granieten bodem het dichtst aan de oppervlakte, wat de gamay-druif meer kracht en structuur geeft dan in de meer vruchtbare grond van de 'gewone' Beaujolais.