Domaine De L'Espigouette Vacqueyras


Prijs per stuk
€ 14,50

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Rhône
Producent: Domaine de L'Espigouette
Druivenras: Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: krachtig & kruidig
Afsluiting: Natuurkurk

Domaine De L'Espigouette Vacqueyras

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Donkerrode tot diep paarse tinten. Goede helderheid en een goede glans. De geur is open, met eerst vooral de kruidigheid van laurier, rozemarijn en tijm. Na enige beluchting volgt een explosie van zwart bessen en gekonfijte kersen. De smaak is gul en krachtig. In de aanzet geeft de sappigheid direct plezier. De stevige tannines hebben baat bij enige beluchting, maar ze geven de wijn vervolgens een goede structuur die zorgt voor een balans tussen kracht en frisheid. Heerlijk bij geroosterd vlees met Provencaalse kruiden.

Vacqueyras is een appellation in de zuidelijke Côtes du Rhône. Het gebied van 1300 ha is gelegen aan de voet en op de hellingen van het Massif des Dentelles, en bestrijkt de gemeenten Vacqueyras en Hautes Garrigues Sarrians. Net als elders in de Zuidelijke Rhone liggen er veel grote kiezelstenen tussen de wijnstokken. Deze slaan de gedurende de dag warmte op en geven deze 's nachts geleidelijk af. Dit zorgt ervoor dat de druiven op een zeer gelijkmatige manier rijpen.

Voorafgaand aan de botteling wordt de wijn gedurende 12-18 maanden in grote houten vaten bewaard. 80% Grenache 15% Syrah 5% Mourvedre