Domaine Bourdon Mâcon-Villages


Prijs per stuk
€ 12,50

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Mâconnais
Producent: Domaine Bourdon
Druivenras: Chardonnay
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: mild fruitig
Afsluiting: Natuurkurk

Domaine Bourdon Mâcon-Villages

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Dit is een zuivere wijn, licht strogeel van kleur met een fraaie glans er over. De geur is helemaal zoals een pure chardonnay hoort te zijn, namelijk zuiver met hints van bloemen-bloesem, zacht fruit en een vleugje honing. De smaak is lekker fris met een zacht mondgevoel. De vulling is heerlijk en de afdronk is zuiver en sappig tot in de finale. Een mooi gemaakte wijn die je met plezier drinkt.

Domaine Bourdon is eigendom van François en Sylvie Bourdon, een klein familiebedrijf in het dorpje Solutré, middenin de zuidelijke Bourgogne. Deze subregio staat bekend als de Maconnais, naar de nabijgelegen stad Macon. De kleine wijnkelder van het domaine ziet er onberispelijk uit. De kleine RVS tanks staan er te glimmen, net als trotse eigenaar Francois, die met plezier de tijd neemt om zijn bedrijf te presenteren. Al zijn wijnen kenmerken zich door een opmerkelijk zuiver, zachtaardig en charmant karakter, net als dat van Francois zelf.

De wijngaarden die de druiven produceren voor deze Macon-Villages omvatten 1,29 ha en liggen in de dorpen Pierreclos, Bussières en Solutré Pouilly. Het hommeltje (Fr. 'bourdon') op het etiket is een verwijzing naar de familienaam.