Claus Schneider Blanc de Noir


Prijs per stuk
€ 13,50

Wijngegevens

Land: Duitsland
Streek: Baden
Producent: Weingut Claus Schneider
Druivenras: Spätburgunder
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Ja
Smaakprofiel: aromatisch, droog
Afsluiting: Natuurkurk

Claus Schneider Blanc de Noir

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Licht van kleur met groene nuances. In de neus aromatisch. De smaak is vol met veel structuur, wat bloemige tonen en ook molligheid. De afdronk is fris met voldoende zuren, waardoor het een mondvullend, maar toch fris glas wijn is.

De basis van het huidige Weingut Claus Schneider is gevestigd in Weil am Rhein in de regio Baden op 5,5 km van de Zwitserse grens bij Basel. De wijngaarden zijn aangeplant op de ‘Weiler Schlipf’ van de Tüllingerberg. Deze plek is ideaal voor de wijngaarden vanwege de bijzondere bodem, bestaande uit kalk, slib en klei. De dieper liggende bodemlagen zijn hier aan de oppervlakte gekomen door een enorme aardverschuiving (schlipf) veroorzaakt na heftige regenval in de zomer van 1758. In 1825 werd de Weiler Schlipf geclassificeerd als de beste wijngaardlocatie van de zuidelijke Markgräflerland. De totale oppervlakte aan wijngaarden van Claus Schneider is 9 hectare en de jaarlijkse productie is 60.000 flessen.De wijnen met de extra aanduiding CS komen van de beter gelegen percelen en de wijnen aangeduid met CS*** komen van de allerbeste, meest bewerkelijke percelen met de oudste stokken.

Blanc de noirs is een uit het Frans afkomstige term en een benaming voor witte wijn gemaakt van blauwe druiven. De term wordt vooral gebruikt om het type champagne aan te geven. Deze witte wijn wordt van blauwe druivensoort Pinot Noir of Pinot Meunier of van een combinatie van beide gemaakt. Deze Champagne is fruitiger en krachtiger van structuur dan bijvoorbeeld Blanc de Blancs Champagne. Om Blanc de Noir-wijnen te maken, verwijdert men direct na het persen de schillen waardoor geen anthocyaan uit de schillen in de most terecht kan komen. Door een verschillende duur van het contact met de schillen kan de kleur van de wijnen variëren van lichtpaars tot abrikooskleurig.