Chateau Vari Monbazillac 0,75l


Prijs per stuk
€ 14,25

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Monbazillac
Producent: Chateau Vari
Druivenras: Muscadelle, Sauvignon Gris, Sémillon
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: complex zoet
Afsluiting: Natuurkurk

Chateau Vari Monbazillac 0,75l

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

In het glas heeft de wijn de kleur van blinkend wit goud. In de neus heeft de wijn nog vooral z’n jonge aroma’s van exotisch fruit, maar ook tonen van hazelnoot en geconfijte citrusschil beginnen zich te tonen. De weelderig zoete smaak is geconcentreerd en zeer goed in balans met de frisse zuren, die de wijn licht en verteerbaar houden. 85% Semillon, 10% Sauvignon Gris, 5% Muscadelle.

Chateau Vari is gelegen in het dorpje Monbazillac, in het hart van de Bergerac. Deze streek werd lange tijd aangezien als een kleurloos aanhangsel van buurman Bordeaux. Maar dat is verleden tijd. De jonge generaties wijnmakers maakt hier moderne en aantrekkelijke wijnen in alle kleuren, en zowel droog als zoet, voor een goede prijs. Juist in die combinatie weet Bergerac zich positief te onderscheiden van de befaamde grote broer.

De zoete wijnen van Monbazillac worden gemaakt van laat geoogste en daardoor deels ingedroogde druiven. Suikers en aromastoffen zijn hierdoor in hoge concentraties aanwezig. Bij de juiste weersomstandigheden treedt er in de periode voor de oogst ook nog het natuurlijke verschijnsel van de edele rotting op. De druiven worden dan op een specifieke manier aangetast door een schimmel waardoor de het sap in de druiven nog sterker geconcentreerd raakt.