Château de la Rivière


Prijs per stuk
€ 23,50

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Fronsac
Producent: Vignobles Gregoire
Druivenras: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: rijk complex
Afsluiting: Natuurkurk

Château de la Rivière

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De kleur heeft een zeer breed spectrum. Van donker rood tot bijna zwart in het midden naar een mooie lichte uitwaaiering aan de randen. De indrukwekkende geur geeft van alles, zwarte bessen cassis, kersen, beetje pruim. Secundair een beetje teer, tabak, kruiden, laurier en getoast hout. De smaak is zo vol en geconcentreerd, de geuren zoals net beschreven komen allemaal prachtig in het pallet terug. De afdronk is lang en blijft maar door ontwikkelen. Een wijn van hoge kwaliteit. Zo proef je Bordeaux wijnen niet vaak meer. Een klasse wijn.

Fronsac is gelegen op de rechteroever van de Dordogne, ten westen van de stad Libourne. Chateau de la Rivière ligt direct aan de oever en heeft daarmee een prachtig uitzicht over de rivier. De wijngaarden liggen rondom het kasteel, vanaf de rivier tot op de heuvel. Merlot vormt het belangrijkste deel van de aanplant, aangevuld met cabernet sauvignon en cabernet franc en een heel klein beetje pressac, het lokale synoniem voor malbec. Jaarlijks worden er 250.000 tot 300.000 flessen geproduceerd. Daarmee is Chateau de La Riviere het grootste chateau van Fronsac

Deze wijn wordt gemaakt van 80 procent merlot, 13 procent cabernet sauvignon, 6 procent cabernet franc en 1 procent pressac (malbec)