Cap Cette Picpoul de Pinet


Prijs per stuk
€ 8,75

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Languedoc
Producent: Cave de Pomerols
Druivenras: Picpoul
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: elegant fruitig
Afsluiting: Schroefdop

Cap Cette Picpoul de Pinet

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Mooie strakke mineraalrijke wijn. De geur is verfrissend en aangenaam met zachte fruittonen en een bloemig karakter. In de mond geeft deze wijn veel smaak en is mondvullend. De afdronk is aangenaam lang en je neemt een vleug citrus waar. De hoge mineraliteit van de wijn maakt een zeer prettige indruk.

Ten zuid-westen van Zuid-Franse stad Montpellier ligt het Etang de Thau. Dit strandmeer, slechts gescheiden van de Middellandse Zee door een landstrook van een paar kilometer breed, is een belangrijke plek voor de teelt van allerhande 'coquillage', waaronder mosselen, St jacobs schelpen en natuurlijk oesters. Aangrenzend ligt het wijngebiedje Picpoul de Pinet. De witte druif Picpoul doet het hier erg goed, omdat het hier zo dicht bij de zee gevoelig koeler is dan meer landinwaarts. De wijn die hier vandaan komt gaat fantastisch samen met de schelpdieren uit het meer.

Picpoul de Pinet is doorgaans een smakelijke, vrij eenvoudige wijn die het vooral van zijn fruitige frisheid moet hebben. Voor de Cap Cette heeft de wijnmaker zijn best gedaan om de wijn net even wat meer karakter te geven. De wijn heeft namelijk drie maanden de tijd gekregen om op de droesem ('lie') te rijpen die ontstaat na de vergisting. Deze rijping 'sur lie' geeft de wijn een wat voller en zachter mondgevoel, terwijl de fruitige aroma's wat meer diepgang krijgen.