Cadetto Rosso


Prijs per stuk
€ 8,75

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Umbria
Producent: Lungarotti
Druivenras: Sangiovese
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: soepel fruitig
Afsluiting: Schroefdop

Cadetto Rosso

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

De kleur is robijnrood met paarse nuances. In de neus jong, met viooltjes en groene specerijen. De smaak is delicaat, zacht, met veel rood fruit en lichte tannines, en een vriendelijke afdronk.

Lungarotti is al decennia lang één van de beeldbepalende wijnbedrijven van Umbrië. Tot de jaren 1960 was deze provincie in Midden-Italië vooral bekend om de eenvoudige, droge witte wijn uit Orvieto. Het was Dr. Giorgio Lungarotti die liet zien dat er in de omgeving van het stadje Torgiano ook uitstekende rode wijnen geproduceerd konden worden. Hiermee heeft hij aan de basis gestaan van de DOC Torgiano (1968, ook voor wit) en DOCG Torgiano Riserva (1990). Voor de rode wijnen speelt Sangiovese de hoofdrol, net als in Toscane. Voor de witte wijnen zijn het vooral Grechetto, Vermentino en Trebbiano, vaak in assemblage met elkaar.

Midden in Italië, omsloten door de regio’s Toscana, Latium en Marche, ligt Umbrië. De heuvels van deze streek zijn bijna het hele jaar door prachtig groen! Umbrië wordt daarom ook wel ‘het groene hart’ van Italië genoemd. Het klimaat en landschap van de regio zijn vergelijkbaar met Toscane en zijn dan ook zeer geschikt voor wijn- en olijfbouw.