Butussi Verduzzo Friulano


Prijs per stuk
€ 14,10

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Friuli Venezia Giulia
Producent:
Druivenras: Verduzzo Friulano
Inhoud: 0,5 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: fruitig zoet
Afsluiting: Natuurkurk

Butussi Verduzzo Friulano

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

In de neus heel rijp met tonen van honing. In de smaak intense frisse aroma’s, honingtonen, zongerijpt fruit en iets van tannines. Een prachtige amberkleurige dessertwijn die heerlijk is bij kaas, taartjes en chocolade.

De geschiedenis van Butussi is een soort mozaïek van verschillende generaties van de Butussi familie, waarin ieder zijn eigen ervaring heeft ingebracht. Opgericht door Valentino Butussi staat nu zoon Angelo aan het roer, terzijde gestaan door niet alleen zijn vrouw, maar ook door zijn vier kinderen, die allen meewerken in het bedrijf. Het resultaat van deze goed geoliede machine is een aantal opmerkelijk mooie wijnen die de moeite van het proberen meer dan waard zijn. Het wijndomein ligt in het noordoosten van Italië, tegen de grens van Slovenië aan. Daar zorgt het microklimaat samen met de zo typische grond in dit gebied voor een mooie frisheid in de wijn.

Wat is het nu: een rosé, een lichte rode of een hele okerkleurige witte wijn? Het is een verduzzo friulano. Een deel van de druiven wordt laat geoogst en daarna in houten kratten in de zon gezet om in te drogen. Een ander deel laten ze gewoon aan de druivenstokken hangen totdat deze ingedroogd zijn. Daarna worden ze geplukt en geperst. 40% van de wijn krijgt een houtrijping van 6 maanden.