Butussi Friulano


Prijs per stuk
€ 12,95

Wijngegevens

Land: Italië
Streek: Friuli Venezia Giulia
Producent:
Druivenras: Tocai Friulano
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Nee
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: aromatisch, droog
Afsluiting: Natuurkurk

Butussi Friulano

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Strogeel van kleur met wat groene tinten. Aromatische en bloemige geur. In de mond mooi fris en droog, met veel bloemige tonen en wat molligheid. De afdronk is lang met een aangenaam bittertje.

De geschiedenis van Butussi is een soort mozaïek van verschillende generaties van de Butussi familie, waarin ieder zijn eigen ervaring heeft ingebracht. Opgericht door Valentino Butussi staat nu zoon Angelo aan het roer, terzijde gestaan door niet alleen zijn vrouw, maar ook door zijn vier kinderen, die allen meewerken in het bedrijf. Het resultaat van deze goed geoliede machine is een aantal opmerkelijk mooie wijnen die de moeite van het proberen meer dan waard zijn. Het wijndomein ligt in het noordoosten van Italië, tegen de grens van Slovenië aan. Daar zorgt het microklimaat samen met de zo typische grond in dit gebied voor een mooie frisheid in de wijn.

Het is nog niet bewezen waar het druivenras, de Tocai Friulano, precies vandaan komt. De naam lijkt op de Hongaarse Tokaij, maar het is in ieder geval bewezen dat de druif hier geen familie van is.