Beauvignac Chardonnay


Prijs per stuk
€ 8,50

Wijngegevens

Land: Frankrijk
Streek: Languedoc
Producent: Cave de Pomerols
Druivenras: Chardonnay
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: mild fruitig
Afsluiting: Schroefdop

Beauvignac Chardonnay

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Mooi heldere, strogele kleur. In de neus is de wijn ingetogen, met subtiele aroma's van rijpe appel, witte bloemen en een spoortje pijptabak. De smaak is mondvullend en heerlijk zacht. Levendige zuren houden de wijn mooi in balans en licht verteerbaar. Heerlijk compleet glas chardonnay, zowel bij de borrel als aan tafel.

Beauvignac is het primaire label van de coöperatie van het dorpje Pomerols, in het hart van de Languedoc. De wijngaarden liggen in het kustgebied nabij het Etang de Thau, het binnenmeer dat beroemd is om z'n oesters. Natuurlijk is het warm hier, maar de directe nabijheid van dit grote waterbassin, geeft ook enige koelte, waar vooral de witte druiven van profiteren. De lichte en verfrissende Picpoul de Pinet is één van de plaatselijke specialiteiten, maar ook fijne chardonnay en droge muscat worden hier succesvol gemaakt.

Wijnen van de chardonnay druif worden veel gewaardeerd om hun weelderige karakter: mondvullend en met zachte zuren. Een klein beetje houtrijping draagt hieraan bij.