Abalone Pinotage-Merlot


Prijs per stuk
€ 11,50

Wijngegevens

Land: Zuid-Afrika
Streek: Hemel-en-Aarde Vallei
Producent: Bottega Family Wines
Druivenras: Merlot, Pinotage
Inhoud: 0,75 liter
Houtlagering: Ja
Biologisch: Nee
Smaakprofiel: vol & rijk
Afsluiting: Schroefdop

Abalone Pinotage-Merlot

Dubbelklik op bovenstaande afbeelding om volledige foto te bekijken

Zoom Uit
Inzoomen

Details

Donkerrood van kleur met een paarse tint. Volle, rijpe geur waarin bramen, mokka en een subtiel rokerig randje te herkennen zijn. In de mond vallen direct het volle en fluweelzachte karakter op. Een verleidelijke, rijke wijn zonder harde ruwe kantjes en met een lange afdronk. 50% Pinotage en 50% Merlot

Met trots presenteren wij een mooie collectie wijnen uit Zuid-Afika: Idiom & Whalehaven, beide geproduceerd door de familie Bottega. Deze van oorsprong Italiaanse familie is actief in twee verschillende wijnstreken: Stellenbosch en Hermanus. Het relatief koele Hermanus is de thuisbasis van de series Whalehaven, Old Harbour, Abalone en Conservation Coast . Direct profiterend van de koelte van de Zuidkaap maken ze hier elegante wijnen van voornamelijk Franse druivenrassen, met een ereplaats voor de absolute topcuveés van Pinot Noir en Chardonnay.

De Abalone-serie is vernoemd naar de gelijknamige zeeslak. Deze exclusieve delicatesse, die vooral in Aziatische landen hogelijk gewaardeerd wordt, wordt voor de kust van Hermanus gewonnen.